Zakaj kokosova voda?

23.7.2019.

Zašto kokosova voda ?

Če še niste okusili kokosove vode, boste verjetno presenečeni. Mladi kokos ne vsebuje sladkega, kremnega mleka, ampak rahlo moten naravni sok sladkega in osvežilnega okusa. Kokosova voda ima malo kalorij in veliko dragocenih vitaminov ter mineralov. Okus čistega kokosovega soka marsikomu, ki ga zaužije prvič, ni všeč. Sčasoma se okusa kokosovega soka navadiš. Vztrajajte, izplačalo se vam bo.


Kaj točno je kokosova voda?
Kokosova voda ni kremna in ni mlečna - je bolj bistra in vsebuje lahko prebavljive ogljikove hidrate v obliki sladkorja in elektrolitov. Obstajata tudi kokosovo mleko in olja z veliko maščob, a kokosova voda je tekočina, ki nastane v središču sadja mladih, še vedno zelenih kokosov. Presenetljivo je blagega in žametnega okusa. Ta neverjetno blag okus po kokosovih orehih vas bo popeljal nekam daleč ... na tropski otok, poln palm in mladih kokosov.

 

 


Kokosova voda ali kokosov sok - kakšna je razlika?
Verjetno boste slišali različna imena tega naravnega izdelka, ki raste v tropih. Tekočina, ki jo vsebujejo mladi kokosi, se pije predvsem v Braziliji in se imenuje "agua de coco", kar pomeni "kokosova voda". Za nas je izraz kokosova voda zelo varljiv - vemo, da voda prihaja iz pipe in ne vsebuje pomembnih hranil. Toda tekočina iz mladih kokosov je pravzaprav sadni sok, sok orehov. V literaturi je navedeno: "Kokosov sok je tekočina, ki jo vsebuje kokos." Sok je visokokakovosten, poln dragocenih hranilnih snovi in ​​menimo, da ime "voda" ni pravilno. Tako je pravilno reči kokosov sok, iz spoštovanja do edinstvenega izdelka, ki ga je narava ustvarila za nas.

 
 

Prednosti kokosovega soka

Kokosov sok vsebuje vitamine in minerale, ki so koristni za telo. Kokosov sok zaradi svojih izjemnih lastnosti imenujejo tudi "tekočina življenja".
 

 


Nekatere zdravstvene koristi tega čarobnega soka so:

- zaužiti dovolj tekočine je pomembno za preprečevanje ledvičnih kamnov - čeprav je navadna voda dobra izbira, raziskave kažejo, da je kokosova voda lahko še boljša

- uživanje kokosove vode lahko pomaga tudi pri zmanjšanju tveganja za srčne bolezni

- kokosova voda je lahko odlično orodje za nadzor krvnega pritiska - v študiji pri hipertenzivnih osebah je kokosova voda izboljšala sistolični krvni pritisk (višji odčitki krvnega pritiska) pri 71% oseb; poleg tega kokosova voda vsebuje 1910 mg kalija v litru kokosovega soka, kalij pa kaže, da znižuje krvni pritisk pri ljudeh z visokim ali normalnim krvnim pritiskom.


Izbira številka 1 za športnike

Pozabite na umetne pijače, saj obstaja naravni ubijalec žeje - kokosov sok. Ekološka, čista, okusna tekočina, polna zdravih hranilnih snovi za športnike, pa naj bodo to profesionalci ali amaterji. Študije so pokazale, da je kokosov sok lahko dober nadomestek tradicionalne športne pijače, ki ohranja telo hidrirano po vadbi. Poklicni teniški igralec John Isner trdi, da ga je kokosov sok držal na nogah med njegovim epskim maratonom na Wimbledonu, ki je trajal kar enajst ur. "Kokosov sok je moje telo hidriral in preprečil, da bi se tudi v najbolj vročih razmerah in pod največjo obremenitvijo pojavili krči." - John Isner.


Kokosov sok vsebuje dragocene vitamine in minerale in vključuje:

  • sol (2,6 g / l kokosovega soka)

  • kalij (1910 mg / l kokosovega soka

  • kalcij (240 mg / l kokosovega soka

  • magnezij (180 mg / l kokosovega soka)

Sok je brez maščob in z 19 kcal na 100 ml vsebuje veliko manj kalorij kot večina drugih sokov. V športu je pomembno, da uživate pijače s čim manj sladkorja in kalorij, da ne povzročite nezaželene želodčne reakcije, kar je še en razlog, zakaj je kokosova voda idealna za športnike - absorbira se neposredno v krvni obtok, ne obremeni želodca in ne ustvarja prebavnih motenj. To pa ni edina dobra lastnost kokosovega soka: to tekočino je izjemno enostavno piti. Rahlo ohlajen kokosov sok je edinstveno osvežujoč - ni tako intenziven v primerjavi s številnimi drugimi pijačami. Kokosov sok, ki ga proizvaja dr. Antonio Martins, ni gaziran, zato je popolna pijača za dejavnosti, kot so joga, fitnes ali drugi športi.

 

 


Zakaj sok dr. Martins 'Coco?
Originalni kokosov sok je narejen iz 100% kokosovega soka. Ne vsebuje GSO, konzervansov in umetnih barvil. Dr. Antonio Martins uporablja prefinjen sistem mikrofiltracije, je blago toplotno obdelan in sterilno napolnjen v embalažo. Edini dodatek kokosovim izdelkom je vitamin C (imenovan tudi askorbinska kislina), ki preprečuje porjavitev soka zaradi stika s kisikom.

 

4 nasveti kako s prehrano zaščiti kožo pred soncem

4 nasveti kako s prehrano zaščiti kožo pred soncem

Bližamo se poletju, ko je zaščita pred soncem zelo pomembna. Kot skrbimo za svoje telo in tisto, k
Pripravite poletni smuti z nami!

Pripravite poletni smuti z nami!

Poletje je polno barv in raznolikosti tudi, ko govorimo o sadju in zelenjavi. Ob toplejšem vremenu in številnih razpoložljivih živilih, ki nam jih ponuja ta letni čas, smo pripravili izbor treh smutijev, ki vas bodo poleg slastnega okusa tudi ohladili in vam zagotovili vse vitamine in mi
 Prehrana brez glutena poleti

Prehrana brez glutena poleti

Morda drži, da se težko izognemo glutenu v hrani, toda poletje je letni čas, ki dokazuje, da je lahko drugače. Poletje nam ponuja razkošno paleto sezonskih živil, ki jih je priporočljivo uživati tekom obrokov. Preberite si, katero poletno sadje in zelenjava lahko napolnita vaše krožnike

Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Za nadaljnjo uporabo spletne strani kliknite "Se strinjam". Nastavitve piškotkov lahko spremenite v vašem spletnem brskalniku, več informacij poiščite tukaj. Se strinjam