Politika zasebnosti

Politika zasebnosti in piškotki

Podjetje A1 all natural d.o.o. (v nadaljevanju A1) pripisuje velik pomen zaščiti osebnih podatkov naših uporabnikov. Politika zasebnosti ureja način ravnanja z informacijami, ki jih zagotavlja, obdeluje ali zbira A1 all natural d.o.o. , ko obiščete našo spletno stran. Obdelava osebnih podatkov temelji na eni od pravnih podlag obdelave.

Vodja obdelave: A1 all natural d.o.o. 

 
1. Opredelitve osnovnih pojmov
 
Politika zasebnosti A1 all natural d.o.o. temelji na pogojih v skladu z Uredbo (ES) št. 2016/679 Evropske unije in Sveta z dne 27. aprila 2016, o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), Uradni list Evropske unije, L 119, 4. maj 2016 (v nadaljnjem besedilu: Uredba). Osebni podatki pomenijo vse podatke, ki se nanašajo na identificirano ali določljivo fizično osebo („anketiranec"). Identificirana fizična oseba je tista, ki jo je mogoče neposredno ali posredno identificirati, zlasti s sklicevanjem na identifikator, kot so ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji; v spletu identifikator ali eden ali več dejavnikov, značilnih za naravno, fiziološko, genetsko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto te fizične osebe. A1 all natural d.o.o.  ne zbira vaših osebnih podatkov, razen če ste nam jih izrecno dali na voljo (npr. pri naročanju izdelkov ali iz kakršnega koli drugega razloga), s čimer se strinjate z njihovo uporabo za spodaj naštete namene.
"Anketiranec" je fizična oseba, katere podatki se obdelujejo.
"Obdelava podatkov" pomeni vsako operacijo ali niz operacij, ki se izvajajo na osebnih podatkih ali naborih osebnih podatkov, bodisi avtomatiziranih ali neavtomatiziranih, kot so zbiranje, snemanje, organiziranje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, iskanje, pregled, uporaba , odkrivanje s prenosom, razširjanjem ali drugačnim dajanjem na voljo, uskladitev ali kombinacija, omejitev, izbris ali uničenje.
"Vodja obdelave" je pravna oseba, ki določa namen in način obdelave osebnih podatkov.
"Obdelovalec" je pravna oseba, ki obdeluje osebne podatke v imenu vodje podjetja.
"Omejitev obdelave" pomeni shranjene osebne podatke z namenom omejiti njihovo obdelavo v prihodnosti.
"Profiliranje" je katera koli oblika avtomatizirane obdelave osebnih podatkov, ki vključuje uporabo osebnih podatkov za oceno nekaterih osebnih vidikov, povezanih s fizično osebo, zlasti za analizo ali predvidevanje vidikov, povezanih z delovnim mestom fizične osebe, ekonomskim položajem, zdravjem, osebnimi željami, interesi, zanesljivostjo, vedenjem, lokacijo ali gibanjem. "Psevdonimizacija" je obdelava osebnih podatkov na tak način, da osebnih podatkov ni mogoče več pripisati določenemu osebju, na katero se nanašajo osebni podatki, brez uporabe dodatnih informacij, pod pogojem, da se takšne dodatne informacije hranimo ločeno in da so za njihovo izvajanje potrebni tehnični in organizacijski ukrepi pripisano identificirani ali prepoznavni fizični osebi.
"Uporabnik osebnih podatkov" pomeni fizično ali pravno osebo ali drugo osebo v javnem ali zasebnem sektorju, ki se ji osebni podatki prenašajo ali razkrivajo.

2. Ime in naslov vodje obdelave

A1 All natural d.o.o., Prečna ulica 6, 6230 Postojna, Slovenija, t: +386 (0)41 955 649, e: info@all-natural.si, www.all-natural.si.

3. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov
Spletno mesto A1 all natural d.o.o. zbira vrsto splošnih podatkov in informacij, ko anketiranec ali avtomatiziran sistem pokliče spletno mesto. Ti splošni podatki in informacije so shranjeni v strežniških dnevniških datotekah. Vodja obdelave obdeluje in hrani samo osebne podatke anketirancev za obdobje, potrebno za dosego namena hrambe v skladu z veljavnimi zakoni ali predpisi. Zbrani podatki vključujejo: (1) vrste in različice brskalnikov, (2) operacijski sistem, ki uporablja dostopni sistem, (3) spletno mesto, s katerega dostopni sistem dostopa do našega spletnega mesta (tako imenovana priporočila), (4) datum in čas dostopa do spletnega mesta, (5) naslov internetnega protokola (naslov IP), (6) ponudnika internetnih storitev sistema dostopa in (7) vse druge podobne podatke in informacije, ki se lahko uporabijo v primeru napada na našo informacijsko tehnologijo.

Na spletnem mestu spletne trgovine A1 obdelujemo osebne podatke (1), ki ste nam jih posredovali pri registraciji računa, (2) glede vaših nakupov v trgovini A1. Obdelujemo naslednje osebne podatke: (1) identifikacijski podatki: ime, priimek, datum rojstva, spol; prebivališče (ulica in hišna številka, kraj, poštna številka in država); (2) kontaktni podatki: kontaktni naslov (ulica in hišna številka, kraj, poštna številka, država); telefon, elektronski naslov; (3) dodatni podatki, potrebni za potrebe izvrševanja transakcij: način plačila, številka bančne kartice; (4) informacije, ki izhajajo iz našega poslovnega odnosa: datum in čas nakupa, porabljeni znesek, kupljeni predmeti skupaj s količino; (5) podatki, ki izhajajo iz naše uporabe spletne trgovine A: datum in čas dostopa do računa, naslov IP, dejanja na računu, stanje prejema glasila.
 
4. Uporaba in razkritje ali prenos osebnih podatkov
 
Podjetje A1 d.o.o. bo vaše osebne podatke uporabilo za upravljanje spletnega mesta, analizo preferenc in dostavo splošnih in individualiziranih ponudb, da vam omogoči dostop do določenih informacij in za namen komunikacije z vami. Vaše osebne podatke uporabljamo tudi zato, ker ste uporabnik ali ste se prijavili, da postanete uporabnik spletne trgovine A1. Vaše podatke uporabljamo in obdelujemo za naslednje namene: (1) za pravilno prikazovanje vsebine našega spletnega mesta, (2) za optimizacijo vsebine naših spletnih strani in kakršnih koli oglasov, (3) za zagotovitev dolgoročne trajnosti naših informacijskih in spletnih tehnologij, (4) zagotoviti državam in zakonodajnim organom, pristojnim za izvrševanje veljavne zakonodaje, podatke, potrebne za pregon kibernetskih napadov. (5), ki vam omogoča nakup prek spletne trgovine A1. V tem primeru je osnova za obdelavo vaših osebnih podatkov sklepanje in izvajanje pogodb o storitvah; (6), tako da lahko v skladu z vašimi nakupnimi interesi prilagodimo svojo ponudbo in vam ponudimo boljšo storitev. V tem primeru je osnova za obdelavo vaših podatkov naš zakoniti interes; (7) za izpolnjevanje naših zakonskih dolžnosti zaradi spoštovanja ustrezne zakonodaje in zaradi sodelovanja s službami in organi pregona. V tem primeru je osnova za obdelavo vaših osebnih podatkov izpolnitev naše pravne dolžnosti; (8) za zaščito naših zakonitih interesov (na primer, kadar je to potrebno za izvajanje varnostnih ukrepov). V tem primeru je osnova za obdelavo vaših osebnih podatkov naš zakoniti interes. Vaše osebne podatke imamo za poslovno skrivnost in jih kot take varujemo v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in najboljšo prakso. Tretje osebe imajo pravico dostopati do vaših osebnih podatkov in jih obdelovati le v spodaj opisanih situacijah: (1) tretji ponudniki storitev, ki zagotavljajo določene storitve in izdelke v imenu in za račun podjetja, kot so izpolnjevanje naročil, dostava paketov, oglaševanje itd. V tem primeru vaše osebne podatke obdelujejo izključno v našem imenu; (2) pristojni organi pri izvajanju nadzora nad zakonitostjo poslovanja in ravnanja ter druge osebe, kadar je to potrebno, da bomo izpolnili svoje zakonske dolžnosti. V tem primeru vaše osebne podatke obdelujejo v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili ali nalogami;

Podjetje A1 d.o.o. analizira anonimno zbrane podatke in podatke statistično obdeluje, s ciljem povečati zaščito podatkov in varnost podatkov našega podjetja ter zagotoviti optimalno raven zaščite osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Podatki o anonimni strežniški datoteki se shranijo ločeno od vseh osebnih podatkov, ki jih posreduje anketiranec. Tudi A1 d.o.o. vsem staršem in skrbnikom svetuje, naj otroke naučijo varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki v spletu. Storitve, ki jih ponujamo, niso namenjene osebam, mlajšim od 16 let, vendar za podatke, ki jih zbiramo ali obdelujemo, ne moremo vedeti, ali se nanašajo na osebe, mlajše od 16 let. Vsem staršem in skrbnikom svetujemo, da osebe, mlajše od 16 let, naučijo varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki v spletu.

5. Politika uporabe in shranjevanja piškotkov (piškotki HTTP)

Naša spletna mesta, ki jih obiščete, uporabljajo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki so začasno shranjene na vašem trdem disku, kar omogoča našemu spletnemu mestu, da prepozna vaš računalnik ob naslednjem obisku A1 d.o.o. Ta orodja lahko zbirajo in shranjujejo tehnične podatke, kot so piškotki, naslov IP uporabnika in/ali obiskovalca, identifikator mobilne naprave, podatki brskalnika in podobno, vendar osebe ne identificirajo. Shranjeni piškotki se uporabljajo za analitične in statistične namene ter za delovanje vseh funkcij spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo. Ti piškotki so lahko trajni piškotki, ki ostanejo shranjeni v uporabnikovem računalniku tudi po obisku, in začasni piškotki, ki se shranijo samo med obiskom spletnega mesta. Glede na nastavitve v vašem internetnem brskalniku bodo piškotki morda samodejno sprejeti. Če se ne strinjate z njihovo uporabo, lahko kadar koli enostavno izbrišete in/ali trajno onemogočite piškotke v računalniku ali mobilni napravi z uporabo nastavitev brskalnika, ki ga uporabljate. Ob prijavi na spletno mesto A1 se prikaže besedilo, ki ga anketiranec sprejme s klikom na gumb "Sprejmem": "A1 uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem brskanja po spletnem mestu se strinjate s pogoji uporabe."
 
"Sprejmem"
 
Za več informacij o upravljanju piškotkov obiščite strani brskalnika, ki ga uporabljate. Upoštevajte, da je namen piškotkov izboljšati in omogočiti uporabo našega spletnega mesta, s preprečevanjem ali brisanjem piškotkov pa lahko onemogočite funkcije našega spletnega mesta ali povzroči drugačno delovanje in videz v vašem brskalniku.

6. e-Novice

Če ste izrecno privolili v prejemanje novičk, vam lahko pošljemo elektronsko pošto s komercialno oglaševalsko vsebino. Podatki, ki nam jih posredujete za naročanje na newsletter se bodo uporabljali le za oddajo e-sporočila. Če želite umakniti svoje soglasje za prejemanje, lahko to storite kadar koli prek možnosti preklica, ki jo najdete v newslettru. V primeru preklica soglasja bomo ustavili obdelavo osebnih podatkov, ki smo jih zbrali v ta namen. Zbrane podatke hranimo samo za obdobje, v katerem prejemate newsletter in niste preklicali soglasja za prejemanje newsletter. Obdelava podatkov za prejem newslettra je potrebna za potrebe naših zakonitih interesov. Zato teh podatkov in/ali soglasja za prejemanje novic niste dolžni posredovati. Pravna podlaga za prejemanje glasila je vaše soglasje (člen 6 (1) uredbe). Če svojega soglasja niste dali, vam novice ne bodo poslane. Mailchimp je storitev, ki jo uporabljamo pri pošiljanju in prejemanju novic. Da storitev deluje in preprečuje zlorabe, se zbirajo naslednji podatki: naslov IP, država, mesto, poštna številka, zemljepisna širina, dolžina, regija, datum in čas naročnine na novice. S sprejemom prejema glasila ter Pravilnika o zasebnosti in Pravilnika o piškotkih se strinjate s prenosom podatkov o zadevi v Rocket Science Group in ti podatki se hranijo 3 leta. V primeru, da vam naše novice dostavijo prek izbrane poslovne službe ali partnerja, se za namene tega primera šteje za izvršitelja obdelave. Obveščamo vas, da naš poslovni partner z ustreznimi in najsodobnejšimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi ščiti tudi varnost vaših podatkov. Naš poslovni partner teh osebnih podatkov ne sme uporabljati za namene, ki niso tisti, za katere smo jih posredovali.
 
7. Varnost

Podjetje A1 d.o.o. si močno prizadeva zagotoviti varnost osebnih podatkov in skladnost z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov (kot so splošna uredba o varstvu podatkov, zakon o izvajanju splošne uredbe o varstvu podatkov itd.). Upoštevajte, da so vaši podatki zaščiteni pred izgubo, uničenjem, manipulacijo, nepooblaščenim dostopom in nepooblaščenim razkritjem. Naši zaposleni so dolžni spoštovati zaupnost vaših podatkov.
 

8.  Hramba podatkov
 
Vaše podatke hranimo do izteka obdobja 3 (treh) let, računajoč od izteka pogodbenega razmerja, razen tistih podatkov, za katere veljavni predpisi predpisujejo daljše obdobje hrambe. Vaši podatki se uporabljajo za namene neposrednega trženja na podlagi zakonitega interesa do izteka 3 (treh) let od izteka pogodbe, za uporabniške podatke pa 3 (tri) leta po zbiranju, razen za tiste podatke, za katere veljavni predpisi določajo daljše obdobje skladiščenje. Če obstaja privolitev za obdelavo v promocijske namene, ki se razteza na obdobje po predpisanem roku, vaše podatke hranimo do preklica soglasja.
 

9. Pravice uporabnika
 
Uporabnik se odloči, katere podatke da na voljo A1 d.o.o. V primeru spremembe katerega koli vašega osebnega podatka, vas prosimo, da nas o spremembah obvestite po elektronski pošti: info@all-natural.si, da popravimo ali posodobimo vaše osebne podatke. Obveščamo vas, da imate pravico kadar koli v celoti ali delno umakniti soglasje, tako nas ustno po telefonu ali elektronsko obvestite na elektronski naslov: info@all-natural.si. Poleg tega bomo po prejemu izjave o odstopu od soglasja prejem potrdili v pisni obliki in osebni podatki, ki jih zajema izjava o odstopu, od datuma preklica soglasja ne bodo več obdelani. Upoštevajte, da bodo vse obdelave in / ali prenosi, opravljeni do datuma preklica soglasja, ostali pravno veljavni. Poleg pravice do umika soglasja imajo uporabniki v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov pravico dostopa in potrditve od A1 d.o.o. v zvezi z osebnimi podatki pravico do popravka, pravico do izbrisa ("pravica do pozabe"), pravico do omejitve obdelave, pravico do prenosljivosti podatkov in pravico do ugovora. Uporabniki imajo tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu za varstvo podatkov. Če ste se odločili, da ne želite deliti svojih podatkov, upoštevajte, da morda ne boste mogli dostopati do nekaterih delov spletnega mesta. Uporabniki, ki se odločijo, da ne želijo več prejemati naših storitev, se lahko odjavijo od prejemanja obvestil tako, da se odjavijo z našega spletnega mesta, tako da pošljejo e-poštno obvestilo na info@all-natural.si.

10. Avtomatizirana obdelava
 
Upoštevajte, da se nekateri podatki (na primer vrsta internetnega brskalnika, ki ga uporabljate, število obiskov, povprečni čas, preživet na spletnem mestu, ogledana vsebina itd.) ob dostopu do spletnega mesta A1 d.o.o. obdelujejo samodejno. Zgornji podatki se uporabljajo za oceno privlačnosti naše spletne strani. Upoštevajte, da ima uporabnik pravico, da zanj ne velja odločitev, ki temelji izključno na avtomatizirani obdelavi, razen če je taka odločitev potrebna za sklenitev ali izvedbo pogodbe med uporabnikom in A1 d.o.o., dovoljeno s hrvaško zakonodajo ali zakonodajo Unije ali na podlagi izrecnega soglasja uporabnika.
 
 
11. Povezave do drugih spletnih mest
 
Ta izjava o zasebnosti se nanaša na domačo stran podjetja A1 d.o.o. Te strani lahko vsebujejo povezave do drugih ponudnikov storitev in niso zajete v tej izjavi o zasebnosti. Ko zapustite spletno mesto A1 d.o.o., preberite izjave o zasebnosti na vsakem spletnem mestu, ki zbira osebne podatke.

12. Pravice anketirancev
 
a) Pravica do potrditve
Anketiranec ima pravico od upravljavca zahtevati in prejeti potrditev obdelave in uporabe njegovih osebnih podatkov. Če želi anketiranec to pravico uveljaviti, se lahko kadar koli obrne na upravljavca.
b) Pravica do dostopa
Anketiranec ima pravico, da od upravljavca kadar koli pridobi podatke o svojih osebnih podatkih, ki so shranjeni, in kopijo teh podatkov. Anketiranec ima pravico dostopa do naslednjih informacij: predelava; kategorije zadevnih osebnih podatkov; prejemniki ali kategorije prejemnikov, ki so jim bili ali bodo razkriti osebni podatki, zlasti prejemniki v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; obdobje shranjevanja osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, po katerih je bilo določeno to obdobje; obstoj pravice zahtevati od upravljavca, da popravi ali izbriše osebne podatke ali omejiti obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo na toženca, ali pravico do ugovora takšni obdelavi kadar se osebni podatki ne zbirajo pri upravljavcu podatkov, podatki o viru takšnih podatkov; obstoj avtomatiziranega odločanja, ki vključuje razvoj profila iz člena 22 (1) in (4) Uredbe in vsaj v teh primerih pomembne informacije o vključeni logiki ter pomembnosti in predvidenih posledicah take obdelave za toženca. Če želi anketiranec uveljaviti to pravico dostopa, se lahko kadar koli obrne na vodjo obdelave.
c) Pravica do popravka
Anketiranec ima pravico od upravljavca brez nepotrebnega odlašanja pridobiti popravek netočnih osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj. Ob upoštevanju namenov obdelave ima anketiranec pravico dopolniti nepopolne osebne podatke, vključno z dodatno izjavo.
d) Pravica do izbrisa (pravica do pozabe)
Anketiranec ima pravico do izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, brez nepotrebnega odlašanja, upravljavec pa je dolžan osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če je izpolnjen eden od naslednjih pogojev: osebni podatki niso več potrebni glede na namen, za katerega so bili zbrani ali kako drugače obdelani; anketiranec umakne soglasje, na katerem temelji obdelava v skladu s členom 6 (1) (a) ali členom 9 (2) Uredbe, in če obstaja druga pravna podlaga za obdelavo; anketiranec ugovarja obdelavi v skladu s členom 21 (1) Uredbe in ni močnejših legitimnih razlogov za obdelavo, ali anketiranec ugovarja obdelavi v skladu s členom 21 (2) Uredbe; osebni podatki so bili obdelani nezakonito; osebne podatke je treba izbrisati, da se izpolni zakonska obveznost po pravu Unije ali zakonodaji države članice, ki je predmet nadzora osebni podatki so bili zbrani v povezavi s ponudbo storitev informacijske družbe iz člena 8 (1) Uredbe. Če velja eden od zgoraj navedenih razlogov in želi anketiranec zahtevati izbris osebnih podatkov, ki jih ima upravljavec, se lahko kadar koli obrne na upravljavca. Vodja obdelave mora nemudoma zagotoviti izvajanje zahteve za izbris brez nepotrebnega odlašanja. Če je upravljavec objavil osebne podatke in jih mora izbrisati v skladu s členom 17 (1) Uredbe, ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov izvedbe, upravljavec sprejme razumne ukrepe, vključno s tehničnimi ukrepi, da obvesti obdelovalce obdelujejo osebne podatke, ki jih je anketiranec zahteval od teh upravljavcev, da izbrišejo vse povezave do njih ali kopijo ali obnovo teh osebnih podatkov.
e) Pravica do omejitve obdelave Anketiranec ima pravico pridobiti omejitev obdelave od vodje obdelave, če je izpolnjeno eno od naslednjega: anketiranec izpodbija točnost osebnih podatkov za obdobje, v katerem upravljavec dovoljuje preverjanje točnosti osebnih podatkov; obdelava je nezakonita in anketiranec nasprotuje izbrisu osebnih podatkov in namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe; upravljavec ne potrebuje več osebnih podatkov za namene obdelave, vendar jih anketiranec zahteva, da postavi, uresniči ali zagovarja pravne zahtevke; anketiranec je ugovarjal obdelavi v skladu s členom 21 (1) uredbe, dokler ni potrdil, da upravičeni razlogi upravljavca presegajo razloge tožene stranke. Če je izpolnjen eden od zgornjih pogojev in želi anketiranec zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov, ki jih hrani upravljavec, se lahko kadar koli obrne na upravljavca, ki bo omejitev obdelave uvedel brez nepotrebnega odlašanja.
f) Pravica do prenosljivosti podatkov
Anketiranec ima pravico do prejema osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj in jih je upravljavcu posredoval v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki, in ima pravico, da te podatke brez vmešavanja upravljavca, kateremu so bili osebni podatki posredovani, preda drugemu upravljavcu, če: obdelava temelji na privolitvi v skladu s členom 6 (1) (a) ali členom 9 (2) (a) ali na pogodbi v skladu s členom 6 (1) (b) Uredbe; in obdelava se izvede samodejno. Pri uveljavljanju pravic do prenosljivosti podatkov iz odstavka 1 ima oseba pravico do neposrednega prenosa z enega upravljavca na drugega, če je to tehnično izvedljivo. Uveljavljanje pravic iz odstavka 1 tega člena ne posega v člen 17 Uredbe. Ta pravica se ne uporablja za obdelavo, potrebno za izvajanje naloge v javnem interesu ali za izvajanje uradnih pooblastil, dodeljenih upravljavcu. Pravica iz odstavka 1 ne sme škodovati pravicam in svoboščinam drugih. Za uveljavljanje pravice do prenosljivosti podatkov se lahko anketiranec kadar koli obrne na upravljavca.
g) Pravica do ugovora
Anketiranec ima pravico, da kadar koli na podlagi svojega posebnega položaja ugovarja obdelavi osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu s členom 6 (1) Uredbe, vključno z oblikovanjem profila na podlagi teh določb. Upravljavec ne sme več obdelovati osebnih podatkov, razen če upravljavec dokaže, da obstajajo nujni zakoniti razlogi za obdelavo, ki presegajo interese, pravice in svoboščine tožene stranke ali za uveljavljanje, izvrševanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Če se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, ima anketiranec pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov, ki se nanj nanašajo, za namene takšnega trženja, kar vključuje ustvarjanje profilov v obsegu, povezanem s takim neposrednim trženjem. Če anketiranec ugovarja obdelavi za namene neposrednega trženja, osebnih podatkov za te namene ni več mogoče obdelovati. Poleg tega ima anketiranec pravico zaradi razlogov, ki se nanašajo na njegov poseben položaj, ugovarjati obdelavi osebnih podatkov o njem s strani upravljavca za znanstvene ali zgodovinske raziskave ali za statistične namene v skladu s členom 89 (1) Uredbe, razen če je obdelava, potrebna za izvajanje nalog v javnem interesu. Za uveljavljanje pravice do ugovora lahko toženec kontaktira upravljavca. Poleg tega lahko anketiranec v okviru uporabe storitev informacijske družbe in neodvisno od Direktive 2002/58 / ES svobodno uveljavlja svojo pravico do ugovora samodejno s tehničnimi specifikacijami.
h) Avtomatizirano individualno odločanje, vključno s profiliranjem
Anketiranec ima pravico, da ni predmet odločitve, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z izdelavo profila, ki ima pravne učinke, ki se nanašajo nanj ali na podoben način bistveno vplivajo nanj. Razen kadar: potreben za sklenitev ali izvedbo pogodbe med toženo stranko in upravljavcem podatkov; dovoljeno z zakonodajo Unije ali zakonodajo države članice, ki je podrejena upravljavcu in ki predpisuje tudi ustrezne ukrepe za zaščito pravic in svoboščin ter legitimnih interesov anketirancev; ali na podlagi izrecnega soglasja anketirancev. Če gre za odločitev (1) potrebne za sklenitev ali izvedbo pogodbe med posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, in upravljavcem podatkov, ali (2) na podlagi izrecnega soglasja subjekta A1 d.o.o. sprejme ustrezne ukrepe za zaščito pravic in svoboščin ter legitimnih interesov posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, vsaj pravico do človekovega posredovanja upravljavca, da izrazi svoje stališče in izpodbija odločitev. Če želi anketiranec uveljavljati pravice v zvezi z avtomatiziranim individualnim odločanjem, lahko kadar koli stopi v stik s katerim koli zaposlenim v A1 d.o.o.
i) Pravica do umika soglasja za varstvo podatkov
Vsak anketiranec ima pravico kadar koli umakniti soglasje za obdelavo svojih osebnih podatkov. Če želi anketiranec uveljaviti pravico do umika soglasja, se lahko kadar koli obrne na upravljavca.

13. Določbe o varstvu podatkov o uporabi družabnih omrežij
 
a) Facebook
Na tej spletni strani je vodja obdelave integriral Facebook komponente. Facebook je družabno omrežje. Družabno omrežje je prostor za družabna srečanja na internetu, mrežna skupnost, ki uporabnikom običajno omogoča medsebojno komunikacijo in interakcijo v virtualnem prostoru. Družabno omrežje lahko služi kot platforma za izmenjavo mnenj in izkušenj ali pa spletni skupnosti omogoči zagotavljanje osebnih ali poslovnih informacij. Facebook uporabnikom družabnih omrežij omogoča vključevanje ustvarjanja zasebnih profilov, nalaganje fotografij in omrežja prek prošenj za prijateljstvo. Delujoča družba Facebook je Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, ZDA. Če oseba živi zunaj ZDA ali Kanade, je vodja obdelave Facebook Ireland Ltd., trg 4 Grand Canal, pristanišče Grand Canal, Dublin 2, Irska. Vsakič, ko pokličete eno od posameznih strani tega spletnega mesta, ki jo upravlja vodja obdelave in na kateri je integrirana komponenta Facebook (vtičnik Facebook), spletni brskalnik v informacijskem sistemu posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, samodejno zahteva prenos ustrezne komponente Facebook s Facebooka prek komponente Facebook. Pregled vseh vtičnikov za Facebook je na voljo na https://developers.facebook.com/docs/plugins/. Med tem tehničnim postopkom je bil Facebook obveščen, da je anketiranec obiskal določene podstrani našega spletnega mesta. Če je oseba hkrati prijavljena v Facebook, Facebook prebere vsak klic na našo spletno stran s strani vodje obdelave in ves čas svojega bivanja na naši spletni strani (in nekaterih podstrani) Facebook ve, da je anketiranec obiskal vsako stran. Ti podatki se zbirajo prek Facebook komponente in so povezani z ustreznim Facebook računom anketirancev. Če anketiranec klikne enega od gumbov Facebooka, ki je integriran v našo spletno stran, npr. Gumb »Všeč mi je« ali če anketiranec predloži komentar, potem Facebook te podatke združi z osebnim Facebook računom anketiranca in shrani osebne podatke. Facebook prek komponente Facebook vedno prejme informacije o obisku anketiranca na našem spletnem mestu, kadar koli se anketiranec istočasno prijavi na Facebook med klicem na našo spletno stran. To se zgodi ne glede na to, ali anketiranec komponento zažene na Facebooku ali ne. Če takšen prenos podatkov na Facebook za anketiranca ni zaželen, lahko to prepreči tako, da se pred klicem na našo spletno stran odjavi iz Facebook računa. Politika varstva podatkov, ki jo je objavil Facebook, je na voljo na https://facebook.com/about/privacy/ in vsebuje informacije o zbiranju, obdelavi in ​​uporabi osebnih podatkov s strani Facebooka. Poleg tega pojasnjuje, katere nastavitve Facebook ponuja za zaščito zasebnosti vprašanih. Poleg tega so na voljo različne možnosti konfiguracije, ki omogočajo odstranitev prenosov podatkov na Facebook. To aplikacijo lahko anketiranec uporabi za odstranitev prenosa podatkov na Facebook.
 
b) Google Analytics (s funkcijo anonimizacije) Na to spletno mesto je upravitelj obdelave vključil komponento Google Analytics (s funkcijo anonimnosti). Google Analytics je storitev spletne analitike. Spletna analiza zbira in analizira podatke o vedenju obiskovalcev spletnih strani. Storitev spletne analitike med drugim zbira informacije o spletnem mestu, s katerega je oseba prišla (tako imenovani napotitelj), katere podstrani so bile obiskane oziroma kako pogosto in v kakšnem času so si jih ogledali. Spletna analiza se uporablja predvsem za optimizacijo spletnega mesta in za analizo stroškov in koristi internetnega oglaševanja. Operater komponente Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDA. Za spletno analitiko prek storitve Google Analytics upravitelj obdelave uporablja aplikacijo »gat. AnonymizeIp.« Google s to aplikacijo skrajša IP naslov internetne povezave anketiranca in anonimizira pri dostopu do našega spletnega mesta iz države članice Evropske unije ali druge države pogodbenice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Namen komponente Google Analytics je analizirati promet na našem spletnem mestu. Google zbira podatke in podatke, ki jih zbirate, med drugim za oceno učinkovitosti našega spletnega mesta in za zagotavljanje spletnih poročil, ki prikazujejo dejavnosti na našem spletnem mestu ter za uporabo drugih storitev, povezanih z obiski našega spletnega mesta. Google Analytics postavlja piškotek na sistem informacijske tehnologije anketirancev. Opredelitev piškotkov je razložena na strani s piškotki. Z nastavitvijo piškotkov lahko Google analizira uporabo našega spletnega mesta. Vsakič, ko pokličete eno od posameznih strani tega spletnega mesta, ki jo upravlja vodja obdelave in na kateri je integrirana komponenta Google Analytics, bo internetni brskalnik v informacijskem sistemu nosilca podatkov samodejno poslal podatke prek komponente Google Analytics za spletno oglaševanje in poravnavo provizij Googlu. Med tem tehničnim postopkom Google pridobi znanje o osebnih podatkih, kot je naslov IP posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki ga Google med drugim uporablja za razumevanje izvora obiskovalcev in klikov ter nato ustvarja poravnave. Za spletno analitiko prek storitve Google Analytics upravitelj obdelave uporablja aplikacijo "gat. AnonymizeIp." . Piškotek se uporablja za shranjevanje osebnih podatkov, kot so čas dostopa, kraj, od koder je bil dostop dostopen, in pogostost obiska anketirancev na naših spletnih straneh. Vsakič, ko obiščete naše spletno mesto, se bodo takšni osebni podatki, vključno z naslovom IP dostopa do interneta, ki ga uporablja anketiranec, poslali Googlu v ZDA. Te osebne podatke shranjuje Google v ZDA. Google lahko te osebne podatke, zbrane s tehničnim postopkom, prenese tretjim osebam. Kot je navedeno zgoraj, lahko anketiranec kadar koli prepreči nastavitev piškotkov prek našega spletnega mesta z ustrezno prilagoditvijo uporabljenega spletnega brskalnika in s tem trajno zavrne nastavitev piškotkov. Takšna prilagoditev z uporabljenim internetnim brskalnikom bi tudi preprečila, da bi Google Analytics postavljal piškotke na informacijsko tehnologijo subjekta. Poleg tega lahko piškotke, ki jih že uporablja Google Analytics, kadar koli izbrišete prek spletnega brskalnika ali druge programske opreme. Poleg tega ima anketiranec možnost ugovora zoper zbiranje podatkov, ki jih ustvari Google Analytics, ki se nanašajo na uporabo te spletne strani, pa tudi na obdelavo teh podatkov s strani Googla in možnost, da to prepreči. Za to mora anketiranec s spletnega mesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout prenesti dodaten brskalnik in ga namestiti. Ta dodatek za brskalnik Googlu Analytics prek JavaScripta sporoča, da se vsi podatki in informacije o obiskih spletnih mest ne prenašajo v Google Analytics. Namestitev dodatkov za brskalnik se šteje za Googlovo pritožbo. Če se informacijski sistem anketiranca pozneje izbriše, formatira ali na novo namesti, mora anketirani znova namestiti dodatke brskalnika, da onemogoči Google Analytics. Če je anketiranec ali katera koli druga oseba, ki jo je mogoče pripisati njenemu pooblastilu ali onemogočila, odstranil dodatni brskalnik, je mogoče znova namestiti ali znova aktivirati dodatke brskalnika. Dodatne informacije in veljavne določbe o varstvu podatkov od Googla lahko prenesete s https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ in http://www.google.com/analytics/terms/us. html. Google Analytics je pojasnjen na naslednji povezavi https://www.google.com/analytics/.
 
c) Googlovo ponovno trženje Upravitelj obdelave je na to spletno mesto vključil storitve Google Remarketing. Google ponovno trženje je značilnost programa Google AdWords, ki podjetju omogoča prikazovanje oglasov uporabnikom interneta, ki so že obiskali spletno mesto podjetja. Vključitev Googlovega ponovnega trženja zato podjetju omogoča, da ustvari uporabniške oglase in tako zainteresiranim uporabnikom interneta prikaže ustrezne oglase. Družba Google Remarketing je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDA. Namen Googlovega ponovnega trženja je vstavljanje ustreznih oglasov za zanimanje. Google ponovno trženje nam omogoča prikazovanje oglasov v Googlovem omrežju ali drugih spletnih mestih na podlagi individualnih potreb in interesov uporabnikov interneta. Google Remarketing namesti piškotek v informacijski sistem podatkov o vprašanih. Opredelitev piškotkov je bila prej pojasnjena. Z nastavitvijo piškotkov nam Google omogoča prepoznavanje obiskovalcev našega spletnega mesta, če vabi zaporedna spletna mesta, ki so tudi člani Googlove oglaševalske mreže. Vsakič, ko se sklicujete na spletno mesto, kjer je storitev vključena v Googlovo ponovno trženje, se spletni brskalnik anketiranca samodejno identificira z Googlom. Med tem tehničnim postopkom Google prejme osebne podatke, na primer naslov IP ali vedenje uporabnikov brskanja, ki jih Google med drugim uporablja za vstavljanje ustreznih oglasov. Piškotek se uporablja za shranjevanje osebnih podatkov, kot so spletna mesta, ki jih obiskovanec obišče. Vsakič, ko obiščete naše spletno mesto, se osebni podatki, vključno z naslovom IP dostopa do interneta, ki ga uporablja anketiranec, posredujejo Googlu v ZDA. Te osebne podatke shranjuje Google v ZDA. Google lahko te osebne podatke, zbrane s tehničnim postopkom, prenese tretjim osebam. Kot je navedeno zgoraj, lahko anketiranec kadar koli prepreči nastavitev piškotkov prek našega spletnega mesta, tako da ustrezno prilagodi uporabljeni spletni brskalnik in s tem trajno zavrne nastavitev piškotkov. Takšna prilagoditev uporabi internetnega brskalnika bi tudi Googlu preprečila, da bi piškotke postavljal na informacijsko tehnologijo vprašanih. Poleg tega lahko piškotke, ki jih je Google že uporabil, kadar koli izbrišete prek spletnega brskalnika ali druge programske opreme. Poleg tega ima anketiranec možnost, da ugovarja Googlovemu oglaševanju na podlagi zanimanja. Za to mora anketiranec poklicati povezavo na www.google.de/settings/ads in vnesti želene nastavitve v vsak internetni brskalnik, ki ga uporablja.

d) Google AdWords
Na tej spletni strani je vodja obdelave integriral Google AdWords. Google AdWords je spletna oglaševalska storitev, ki oglaševalcu omogoča umestitev oglasov v rezultate Googlovega iskalnika in Googlovo oglaševalsko mrežo. Google AdWords oglaševalcu omogoča, da vnaprej določi nekatere ključne besede, ki njihov oglas prikažejo samo v Googlovih rezultatih iskanja, ko uporabnik z iskalnikom najde rezultate iskanja, povezanega s ključnimi besedami. V Googlovem oglaševalskem omrežju se oglasi distribuirajo na ustreznih spletnih mestih z uporabo avtomatiziranega algoritma ob upoštevanju vnaprej določenih ključnih besed. Družba Google AdWords, ki deluje, je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, ZDRUŽENE DRŽAVE. Namen programa Google AdWords je promocija našega spletnega mesta z vključevanjem ustreznega oglaševanja na spletnih mestih tretjih oseb in rezultatov iskalnika Google ter vstavljanjem oglaševanja tretjih oseb na našem spletnem mestu. Če anketiranec na naše spletno mesto pride prek Googlovega oglasa, se prek Googla pošlje piškotek za pretvorbo v informacijski sistem posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Opredelitev piškotkov je bila prej pojasnjena. Piškotek za pretvorbo poteče po 30 dneh in se ne uporablja za identifikacijo vprašanih. Če piškotek ni potekel, se s pretvorbenim piškotkom preveri, ali so bile na naše spletno mesto povabljene določene podstrani, na primer nakupovalni voziček iz sistema spletne trgovine. S pomočjo piškotka za pretvorbo lahko Google in vodja obdelave razumeta, ali je oseba, ki je na našem spletnem mestu naletela na oglas AdWords, ustvarila prodajo ali je blago odpovedala ali preklicala. Google uporablja podatke in informacije, zbrane z uporabo piškotkov za pretvorbo, za ustvarjanje statističnih podatkov o obiskih našega spletnega mesta. Ti statistični podatki o obiskih se uporabljajo za določanje skupnega števila uporabnikov, ki se prikazujejo prek oglasov AdWords, za ugotavljanje uspeha ali neuspeha posameznega oglasa AdWords in za optimizacijo oglasov AdWords v prihodnosti. Niti naše podjetje niti drugi oglaševalci Google AdWords od Googla ne prejmejo podatkov, ki bi lahko identificirali podatke. Pretvorbeni piškotek shranjuje osebne podatke, na primer spletna mesta, ki jih je obiskovanec obiskal. Vsakič, ko obiščete naše spletno mesto, se osebni podatki, vključno z naslovom IP dostopa do interneta, ki ga uporablja anketiranec, posredujejo Googlu v ZDA. Te osebne podatke shranjuje Google v ZDA. Google lahko te osebne podatke, zbrane s tehničnim postopkom, prenese tretjim osebam. Anketiranec lahko kadar koli prepreči nastavitev piškotkov na naši spletni strani, kot je navedeno zgoraj, z uporabo ustrezne nastavitve uporabljenega internetnega brskalnika in tako trajno zavrne nastavitev piškotkov. Takšna nastavitev uporabljenega internetnega brskalnika bi tudi Googlu preprečila, da bi postavil piškotek za pretvorbo informacijske tehnologije subjekta. Poleg tega lahko piškotek, ki ga nastavi Google AdWords, kadar koli izbriše prek spletnega brskalnika ali druge programske opreme. Anketiranec lahko nasprotuje oglasu na podlagi Googlovega zanimanja. Zato mora anketiranec dostopati iz vsakega brskalnika prek povezave www.google.de/settings/ads in nastaviti želene nastavitve. Nadaljnje informacije in veljavne Googlove določbe o varstvu podatkov lahko prenesete na https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

e) Jetpack za WordPress
Na tej spletni strani je vodja obdelave integriral Jetpack. Jetpack je dodatek za WordPress, ki operaterju spletnega mesta, ki temelji na WordPressu, ponuja dodatne funkcije. Jetpack upravljavcu spletnega mesta med drugim omogoča ogled obiskovalcev spletnega mesta. S prikazom povezanih objav in publikacij ali izmenjavo vsebine na strani lahko povečate število obiskovalcev. Poleg tega so v Jetpack integrirane varnostne funkcije, zato je spletno mesto, ki uporablja Jetpack, bolje zaščiteno pred napadi višjih sil. Jetpack tudi optimizira in pospeši nalaganje slik na spletno mesto. Družba Jetpack Plug-Ins za WordPress je družba Automattic Inc., 132 Hawthorne Street, San Francisco, CA 94107, ZDRUŽENE DRŽAVE. Operativno podjetje uporablja tehnologijo sledenja, ki jo je razvila Quantcast Inc., 201st Third Street, San Francisco, CA 94103, ZDRUŽENE DRŽAVE. Jetpack namesti piškotek na informacijski sistem, ki ga uporablja anketiranec. Definicija piškotkov je pojasnjena zgoraj. Vsakič, ko se sklicujete na eno od posameznih strani tega spletnega mesta, ki jo upravlja upravitelj obdelave in na kateri je integrirana komponenta Jetpack, se od internetnega brskalnika v informacijskem sistemu nosilca podatkov samodejno zahteva, da podatke prek komponente Jetpack pošlje v analizo na Automattic. Med tem tehničnim postopkom Automatika prejme podatke, ki se uporabljajo za oblikovanje pregleda obiskov spletnega mesta. Tako pridobljeni podatki se uporabljajo za analizo vedenja anketiranca, ki ima dostop do upravitelja obdelave spletnega mesta, in se analizirajo z namenom optimizacije spletnega mesta. Podatki, zbrani s komponento Jetpack, se ne uporabljajo za identifikacijo posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne da bi prej pridobili izrecno izrecno soglasje anketiranca. Podatki prihajajo tudi v obvestilo Quantcast. Quantcast uporablja podatke za iste namene kot avtomatizacija. Kot je navedeno zgoraj, lahko anketiranec kadar koli prepreči nastavitev piškotkov prek našega spletnega mesta z ustrezno prilagoditvijo uporabljenemu spletnemu brskalniku in tako trajno zavrne nastavitev piškotkov. Takšna prilagoditev uporabljenemu internetnemu brskalniku bi tudi podjetju Automattic / Quantcast preprečila nastavitev piškotka v informacijskem sistemu posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Poleg tega lahko piškotke, ki že uporabljajo Automattic / Quantcast, kadar koli izbrišete prek spletnega brskalnika ali druge programske opreme. Tudi anketiranec lahko ugovarja zbiranju podatkov, povezanih z uporabo te spletne strani, ki jih ustvarjajo piškotki Jetpack, kot tudi obdelavi teh podatkov s strani Automattic / Quantcast in možnosti, da se to prepreči. Za to mora anketiranec pritisniti gumb »onemogoči« pod povezavo https://www.quantcast.com/opt-out/, ki nastavi piškotek za izključitev. Izključeni piškotek, nastavljen v ta namen, se nahaja v sistemu informacijske tehnologije, ki ga uporablja anketiranec. Če se piškotki v sistemu nosilca podatkov izbrišejo, mora anketiranec znova poklicati povezavo in nastaviti nov piškotek za izključitev, vendar z izključitvijo piškotka obstaja možnost, da posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne bo mogel več dostopati do spletnega mesta upravljavca obdelave. Do veljavnih določb o varstvu podatkov Automattic je mogoče dostopati na https://automattic.com/privacy/. Do veljavnih določb o varstvu podatkov lahko dostopate s strani Quantcast na https://www.quantcast.com/privacy/.

f) LinkedIn
Processing Manager je na to spletno mesto vključil komponente družbe LinkedIn Corporation. LinkedIn je socialno omrežje, ki uporabnikom z obstoječimi poslovnimi stiki omogoča povezovanje in ustvarjanje novih poslovnih stikov. Več kot 400 milijonov registriranih ljudi v več kot 200 državah uporablja LinkedIn. Tako je LinkedIn trenutno največja platforma za poslovne stike in eno najbolj obiskanih spletnih mest na svetu. Družba LinkedIn, ki deluje, je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court Mountain View, CA 94043, ZDA. Za vprašanja glede zasebnosti zunaj ZDRUŽENIH DRŽAV ZDA je odgovoren LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland. Vsakič, ko pokličete eno od posameznih strani tega spletnega mesta, ki jo upravlja upravitelj obdelave in na kateri je integrirana komponenta LinkedIn (vtičnik LinkedIn), internetni brskalnik v informacijskem sistemu posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, samodejno zahteva prenos ustrezne komponente LinkedIn LinkedIn. Dodatne informacije o vtičniku LinkedIn so dostopne na https://developer.linkedin.com/plugins. Med tem tehničnim postopkom LinkedIn pridobi znanje o tem, katero specifično podstran našega spletnega mesta je obiskovanec obiskal. Če se oseba istočasno prijavi na LinkedIn, LinkedIn zazna celotno trajanje bivanja na naši spletni strani z vsakim klicem našega spletnega mesta s strani posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki - katero določeno podstran našega spletnega mesta je obiskovalec obiskal. Te informacije se zbirajo prek komponente LinkedIn in so povezane z ustreznim računom LinkedIn posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Če anketiranec klikne enega od gumbov, povezanih z LinkedIn, integriranim na našem spletnem mestu, LinkedIn te podatke dodeli osebnemu računu LinkedIn anketiranca in shrani osebne podatke. LinkedIn prek komponente LinkedIn prejme informacije, da je anketiranec obiskal naše spletno mesto, pod pogojem, da je anketiranec prijavljen v LinkedIn v času klica na naše spletno mesto. To se zgodi ne glede na to, ali oseba klikne gumb LinkedIn ali ne. Če takšen prenos podatkov za anketiranca na LinkedIn ni zaželen, lahko to prepreči tako, da se pred sklicevanjem na našo spletno stran odjavi iz svojega računa LinkedIn. Na strani https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls LinkedIn ponuja možnost odjave od e-pošte, besedilnih sporočil in ciljno usmerjenih oglasov ter možnost upravljanja nastavitev oglasov. LinkedIn uporablja tudi podružnice, kot so Eire, Google Analytics, BlueKai, DoubleClick, Nielsen, Comscore, Eloqua in Lotame. Nastavitev takšnih piškotkov je lahko zavrnjena na strani https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy. Veljavni pravilniki o zasebnosti za LinkedIn so na voljo na https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Pravilnik o piškotkih LinkedIn je na voljo na naslovu https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy.

g) Twitter
Na tej spletni strani je vodja obdelave vključil komponente Twitter. Twitter je večjezična, javno dostopna storitev mikroblogiranja, kjer lahko uporabniki objavljajo in delijo tako imenovane tvite, kot so kratka sporočila, ki so omejena na 280 znakov. Ta kratka sporočila so na voljo vsem, tudi tistim, ki niso prijavljeni v Twitter. Tviti so prikazani tudi tako imenovanim sledilcem ustreznega uporabnika. Sledilci so drugi uporabniki Twitterja, ki sledijo tweetom uporabnika. Poleg tega Twitter omogoča nagovarjanje širokega občinstva prek hashtagov, povezav ali ponovnih tweetov. Twitterjevo operativno podjetje je Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDRUŽENE DRŽAVE. Vsak klic na eno od posameznih strani tega spletnega mesta, ki ga upravlja upravitelj obdelave in na katerem je integrirana komponenta Twitter (gumb Twitter), samodejno poišče internetni brskalnik v informacijskem sistemu anketiranca, da prenese ustrezno komponento Twitterja na Twitterju. Več informacij o gumbih na Twitterju je na voljo na https://about.twitter.com/de/resources/buttons. Med tem tehničnim postopkom Twitter pridobi znanje o tem, katero točno podstran našega spletnega mesta je anketiranec obiskal. Namen integracije komponent Twitter je znova poslati vsebino tega spletnega mesta, da bi našim uporabnikom omogočili, da to spletno mesto seznanijo z digitalnim svetom in povečajo število obiskovalcev. Če se oseba istočasno prijavi na Twitter, Twitter zazna vsakič, ko anketiranec obišče našo spletno stran in ves čas bivanja na naši spletni strani, ki jo je anketiranec obiskal na določeni podstrani našega spletnega mesta. Te informacije so bile zbrane prek komponente Twitter in povezane z ustreznim Twitter računom anketirancev. Če anketiranec klikne enega od gumbov Twitterja, ki je integriran v naše spletno mesto, Twitter te podatke poveže z osebnim računom anketiranca na Twitterju in shrani osebne podatke. Twitter prek komponente Twitter prejema informacije, da je anketiranec obiskal naše spletno mesto, pod pogojem, da je anketiranec prijavljen v Twitter v času klica na naše spletno mesto. To se zgodi ne glede na to, ali oseba klikne komponento Twitter ali ne. Če takšen prenos podatkov na Twitter za anketiranca ni zaželen, ga lahko prepreči tako, da se pred klicem na našo spletno stran odjavi iz svojega Twitter računa. Do ustreznih določb o varstvu podatkov lahko dostopate na Twitterju na https://twitter.com/privacy?lang=en.

h) MailChimp MailChimp je spletna marketinška platforma, ki jo upravlja družba Rocket Science Group LLC s sedežem v ameriški zvezni državi Georgia. Storitev članom med drugim omogoča pošiljanje in upravljanje e-poštnih kampanj ter prikazovanje oglasov. Ponujajo tudi druge povezane storitve, kot je analiza podatkov v realnem času. Seznam stikov, ki ga uporabljamo, je izključno anketirancev, ki so dali soglasje za pošiljanje e-poštnih kampanj, novic. Seznami stikov so shranjeni na varnem strežniku MailChimp. Če se stik odloči, da bo v e-poštni kampanji člana poslal povezavo Posreduj prijatelju (FTF), bo stiku omogočil, da bo e-poštno vsebino člana delil s posamezniki, ki niso na seznamu članov. Ko stik posreduje e-pošto prijatelju, MailChimp ne shrani e-poštnega naslova stika ali e-poštnega naslova prijatelja in zaradi povezave FTF nihče ni dodan na noben seznam prejemnikov. Član, ki je ustvaril e-poštno kampanjo, vidi le, kolikokrat je stik posredoval svojo e-poštno akcijo, in nima dostopa do e-poštnih naslovov za skupno rabo ali prejemanje te posredovane vsebine. MailChimp in njegovi partnerji lahko uporabljajo različne tehnologije za zbiranje in shranjevanje podatkov, ko uporabljate storitve MailChimp, kar lahko vključuje piškotke in podobne tehnologije sledenja, kot so slikovne pike in spletni svetilniki. Ti spletni sledilci spremljajo določena vedenja, na primer, ali je bilo dostavljeno in odprto e-poštno sporočilo poslano prek storitev in ali je anketiranec kliknil povezave v e-poštnem sporočilu. Omogočajo tudi zbiranje informacij, kot so naslov IP prejemnika, brskalnik, vrsta e-poštnega odjemalca in druge podobne podrobnosti. Te podatke uporabljamo za merjenje uspešnosti naših e-poštnih kampanj in za zagotavljanje informacij o analizi in izboljšanju učinkovitosti naših storitev. Poročila so na voljo tudi, ko pošljejo e-pošto, zato jih lahko MailChimp zbira in pregleduje. Anketiranci lahko ugovarjajo obdelavi, zahtevajo omejitev obdelave ali zahtevajo prenosljivost osebnih podatkov. Te pravice lahko uveljavite tako, da se obrnete na nas z uporabo kontaktnih podatkov, navedenih v razdelku "Vprašanja in pomisleki" na spletnem mestu MailChimp. Če želi kateri od vaših stikov uveljaviti katero od teh pravic, naj se obrne neposredno na vas ali pa se obrne na nas, kot je opisano v razdelku »Zasebnost stikov« na spletnem mestu MailChimp. Podobno, če se osebni podatki zbirajo ali obdelujejo na podlagi privolitve, lahko anketiranec kadar koli umakne svojo privolitev. Umik soglasja ne vpliva na zakonitost kakršne koli obdelave, izvedene pred preklicem, niti na obdelavo osebnih podatkov, opravljeno na podlagi zakonito obdelanih razlogov, ki niso privolitev. Do določb o varstvu podatkov lahko dostopate na MailChimp na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

14. Pravna podlaga za obdelavo podatkov
 
Uredba služi kot pravna podlaga za obdelavo podatkov, za katere smo pridobili soglasje za določen namen obdelave, če je obdelava osebnih podatkov potrebna za opravljanje dejavnosti upravljavca, obdelava, potrebna za dostavo blaga ali opravljanje katere koli druge storitve, obdelava temelji na 6. členu. odstavek 1, točka b uredbe. Enako velja za postopke obdelave, ki so potrebni za izvajanje predpogodbenih ukrepov, na primer v primeru poizvedb o naših izdelkih ali storitvah. Ali za naše podjetje velja zakonska obveznost, na podlagi katere je potrebna obdelava osebnih podatkov, na primer za izpolnitev davčnih obveznosti, obdelava temelji na čl. 6 (1) lit. c uredbe. V redkih primerih bo morda potrebna obdelava osebnih podatkov za zaščito življenjskih interesov posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali druge fizične osebe. Tako bi bilo na primer, če je obiskovalec poškodovan v našem podjetju in je njegovo ime, starost, podatke o zdravstvenem zavarovanju ali druge pomembne podatke treba posredovati zdravniku, bolnišnici ali tretji osebi. Nato bo obdelava temeljila na čl. 6 (1) lit. d uredbe. Na koncu lahko postopki obdelave temeljijo na členu 6 (1) lit. f Predpisi. Ta pravna podlaga služi za obdelavo podatkov, ki niso zajeti v nobeni od zgoraj navedenih pravnih podlag, če je obdelava potrebna za namene zakonitih interesov, ki jih zasleduje naše podjetje ali tretja oseba, razen če takšni interesi zanemarjajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. varstvo osebnih podatkov. Takšna zdravljenja so posebej dovoljena, saj jih je posebej omenil evropski zakonodajalec. Menil je, da bi se lahko domneval legitimen interes, če bi bila odgovorna stranka vodja obdelave.
 
15. Zakoniti interesi, ki jih zasleduje upravljavec ali tretja oseba
 
Kadar obdelava osebnih podatkov temelji na členu 6 (1) Uredbe. Naš legitimni interes je, da poslujemo v korist vseh zaposlenih in deležnikov.
 
16. Posredovanje osebnih podatkov kot zakonska ali pogodbena zahteva
 
Zahteva za sklenitev pogodbe; Obveznost posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, da predložijo osebne podatke; možne posledice neizvršitve takih podatkov. Pojasnimo, da je zagotavljanje osebnih podatkov delno predpisano z zakonom (npr. Davčni predpisi) ali pa je lahko posledica pogodbenih določb (npr. Informacij o pogodbenem partnerju). Včasih bo morda treba skleniti pogodbo, ki se odda z vnosom osebnih podatkov, ki jih moramo nato obdelati. Anketiranec nam mora posredovati osebne podatke, ko naš vodja obdelave z njim podpiše pogodbo. Neizvajanje osebnih podatkov bi povzročilo, da pogodba s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne bi mogla biti sklenjena. Pred dajanjem osebnih podatkov se mora anketiranec obrniti na katerega koli zaposlenega pri vodji obdelave. Zaposleni toženi stranki pojasni, ali je zagotavljanje osebnih podatkov predpisano z zakonom ali pogodbo ali je nujno za sklenitev pogodbe, ali obstaja obveznost posredovanja osebnih podatkov in posledice neizvršitve osebnih podatkov.
 
17. Obvestilo o spremembah in kontakt
 
Vse spremembe našega pravilnika o zasebnosti bodo objavljene s to izjavo o zasebnosti, na spletnem mestu in na drugih mestih, ki se jim zdijo primerna.

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti. Izvedi več