Prehrana brez glutena poleti

21.6.2021.

Brez glutena poleti

Težava, imenovana gluten
 
Gluten je beljakovina in vezivna komponenta večine mok, ki jo prvotno najdemo v žitih. Ko je prehrambena industrija napredovala, se je gluten začel uporabljati v nekaterih živilih, ki pred tem niso vsebovale moke ali žit kot glavne sestavine. Čeprav se nam zdi, da je gluten vseprisoten in je v začetku brezglutenske diete iskanje alternativ lahko problematično, nam je na voljo veliko živil, ki so še vedno varna za uporabo, ko se odločimo za brezglutensko prehrano.
 
Obilje poletnih dni
 
Pomlad prinaša razcvet cvetlic in razpoloženja, poletje pa nam zaradi pozitivnega vpliva lepega vremena lahko ponudi širok izbor sezonskega sadja in zelenjave. Če želite preizkusiti nov način prehranjevanja, še posebej, če želite spoznati hrano brez glutena, je poletje pravi letni čas za tak poskus. Obstaja veliko število živil, ki služijo kot "nadomestek" za testenine, kruh in pecivo, ki so že same po sebi zelo zdrave in okusne.
 
 
Kupujte sezonsko
 
Zelo pomembno je, od kod prihajajo živila, ki jih uživate, zato vam svetujemo, da poskusite čim pogosteje kupovati sezonsko in na tržnici, kjer boste najverjetneje našli domače sadje in zelenjavo.
 
Prepričani smo, da si bo ob omembi poletja večina od vas omislila okusno, hladno lubenico, ki poživi in ​​dvigne razpoloženje. Zagotovo je najbolj priljubljena poletna hrana, čeprav spada med zelenjavo, s svojim sladkim okusom neustavljivo spominja na sadje. Ob njej ne zanemarimo naslednjih živil: breskve, melone, nektarine, jabolka, češnje, višnje, jagode, marelice, fige ... To sadje je najbolje uporabiti v sadni solati z dodatkom npr. zdrobljenih lešnikov (ki so prav tako brez glutena).
 
Če iščete osvežitev, bo bogat in ohlajen sadni smuti dosegel želeni učinek.
 
 
Ti lahki in preprosti sadni obroki poleti igrajo pomembno vlogo, saj povišana temperatura in povečano znojenje utrudijo naše telo, ogljikovi hidrati in tekočine iz teh sadežev pa nam pomagajo obnoviti energijo.

Svetovni dan rastlinskih napitkov

Svetovni dan rastlinskih napitkov

Preberite o njegovi zgodovini, spoznajte različne vrste rastlinskih napitkov, ter njihovo uporabo v kuhi.
Zakaj je pomembno zaščititi obraz pred soncem?

Zakaj je pomembno zaščititi obraz pred soncem?

Poznate učinke dolgotrajne izpostavljenosti sonca na vašo kožo?
Mislite, da vas steklo varuje pred njimi?
Vse to in še več (recepta za sijočo polt) v današnjem blogu!
Recikliranje in trajnost - danes pomembnejša kot kadarkoli prej

Recikliranje in trajnost - danes pomembnejša kot kadarkoli prej

V današnjem blogu preberite, kaj se v zvezi s tem dogaja v svetu, zakaj sta recikliranje in trajnost tako pomembna,
katere države so pri tem vodilne in kako jim to uspeva.

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in funkcionalnosti. Izvedi več