Prehrana brez glutena poleti

21.6.2021.

Brez glutena poleti

Težava, imenovana gluten
 
Gluten je beljakovina in vezivna komponenta večine mok, ki jo prvotno najdemo v žitih. Ko je prehrambena industrija napredovala, se je gluten začel uporabljati v nekaterih živilih, ki pred tem niso vsebovale moke ali žit kot glavne sestavine. Čeprav se nam zdi, da je gluten vseprisoten in je v začetku brezglutenske diete iskanje alternativ lahko problematično, nam je na voljo veliko živil, ki so še vedno varna za uporabo, ko se odločimo za brezglutensko prehrano.
 
Obilje poletnih dni
 
Pomlad prinaša razcvet cvetlic in razpoloženja, poletje pa nam zaradi pozitivnega vpliva lepega vremena lahko ponudi širok izbor sezonskega sadja in zelenjave. Če želite preizkusiti nov način prehranjevanja, še posebej, če želite spoznati hrano brez glutena, je poletje pravi letni čas za tak poskus. Obstaja veliko število živil, ki služijo kot "nadomestek" za testenine, kruh in pecivo, ki so že same po sebi zelo zdrave in okusne.
 
 
Kupujte sezonsko
 
Zelo pomembno je, od kod prihajajo živila, ki jih uživate, zato vam svetujemo, da poskusite čim pogosteje kupovati sezonsko in na tržnici, kjer boste najverjetneje našli domače sadje in zelenjavo.
 
Prepričani smo, da si bo ob omembi poletja večina od vas omislila okusno, hladno lubenico, ki poživi in ​​dvigne razpoloženje. Zagotovo je najbolj priljubljena poletna hrana, čeprav spada med zelenjavo, s svojim sladkim okusom neustavljivo spominja na sadje. Ob njej ne zanemarimo naslednjih živil: breskve, melone, nektarine, jabolka, češnje, višnje, jagode, marelice, fige ... To sadje je najbolje uporabiti v sadni solati z dodatkom npr. zdrobljenih lešnikov (ki so prav tako brez glutena).
 
Če iščete osvežitev, bo bogat in ohlajen sadni smuti dosegel želeni učinek.
 
 
Ti lahki in preprosti sadni obroki poleti igrajo pomembno vlogo, saj povišana temperatura in povečano znojenje utrudijo naše telo, ogljikovi hidrati in tekočine iz teh sadežev pa nam pomagajo obnoviti energijo.

4 nasveti kako s prehrano zaščiti kožo pred soncem

4 nasveti kako s prehrano zaščiti kožo pred soncem

Bližamo se poletju, ko je zaščita pred soncem zelo pomembna. Kot skrbimo za svoje telo in tisto, k
Pripravite poletni smuti z nami!

Pripravite poletni smuti z nami!

Poletje je polno barv in raznolikosti tudi, ko govorimo o sadju in zelenjavi. Ob toplejšem vremenu in številnih razpoložljivih živilih, ki nam jih ponuja ta letni čas, smo pripravili izbor treh smutijev, ki vas bodo poleg slastnega okusa tudi ohladili in vam zagotovili vse vitamine in mi
Kemični VS mineralni filtri v kremi za sončenje: katere so razlike?

Kemični VS mineralni filtri v kremi za sončenje: katere so razlike?

Krema za sončenje je kot zaščita pred soncem izjemno pomembna. Seveda je najboljša zaščita kože, če se močnemu soncu popolnoma izognemo, kar pa je seveda težko doseči. Soncu se ne bi smeli izpostavljati, ko so sončni žarki najmočnejši, in sicer med 11. in 17.

Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Za nadaljnjo uporabo spletne strani kliknite "Se strinjam". Nastavitve piškotkov lahko spremenite v vašem spletnem brskalniku, več informacij poiščite tukaj. Se strinjam