Ohranjanje zdravja med nosečnostjo

30.8.2018.

Prehrana v nosečnosti

Za zagotavljanje prehranskih potreb mora prehrana nosečnic temeljiti na zelenjavi, sadju, polnozrnatih žitaricah, pustem mesu in ribah ter dodatku dodati multivitaminskega pripravka, ustvarjenega za nosečnice, ki zagotovlja potrebno količino folne kisline in železa.


Med nosečnostjo se količina krvi bodoče matere poveča za 50%, telo pa potrebuje dodatne količine vode, vitamina B12 in železa.

 

Strath plazmolizirani zeliščni kvas je naravno prehransko dopolnilo, idealno za nosečnice in doječe matere, saj vsebuje več kot 61 presnovno aktivnih snovi, vključno z vitamini, minerali, vsemi aminokislinami in drugimi pomembnimi gradniki. 


Priporočila za vnos maščob med nosečnostjo se ne razlikujejo od priporočil, ki veljajo za splošno populacijo. Vnos maščob ne sme presegati 30% celotnega vnosa energije. Vendar je kakovost maščob izrednega pomena. V prehrani bodočih mater bi morali biti glavni viri maščob bogati z omega-3 maščobnimi kislinami, ki jih najdemo v ribah in oreščkih ter lanenih semenih. Te maščobe so zelo pomembne za razvoj možganskega in živčnega tkiva ploda.

 

Prehrana v nosečnosti

 

Potrebno je zmerno povečanje kalorij

Med nosečnostjo naj se vnos energije poveča v povprečju le za 300 kilokalorij na dan, kar predstavlja en dodaten mlečni obrok, bogat s kalcijem in približno 10 dodatnih gramov beljakovin. 

 

Pomemben je tudi zadosten vnos železa. Med nosečnostjo je potrebno posebno pozornost posvetiti vnosu železa, ki je ključen za proizvodnjo hemoglobina, molekule, ki prenaša kisik do rdečih krvničk. Raven železa v krvi je potrebno nadzorovati, saj je anemija v nosečnosti pogost pojav. Najbolje izkoriščen vir železa je meso, vir železa in vitamina C pa so temni jagodni sokovi ki spodbujajo absorpcijo železa. Prav tako lahko povečate absorpcijo železa z jemanjem Strath plazmoliziranega rastlinskega kvasa.

 

Prehransko dopolnilo Strath na osnovi plazmoliziranega rastlinskega kvasa vsebuje več kot 60 naravnih vitalnih snovi, kot so minerali, aminokisline, vitamini in drugi pomembni gradniki. Ta hranila ohranjajo naše telo v biološkem ravnovesju in mu omogočajo, da ga kar najbolje izkoristi.

 

Rezultati študije, v kateri je sodelovalo 31 zdravih nosečnic, so pokazali, da je Strath uspešno vzdrževal stabilno raven hemoglobina pri bodočih materah.

Nosečnice, vključene v raziskavo, so uživale samo Strath plazmoliziran rastlinski kvas, ne da bi jemale druge prehranske dodatke. 

 

Med dojenjem je pomembno tudi, da imata mati in novorojenček v svoji prehrani zadostno količino hranilnih snovi. Zato je Strath, praktično prehransko dopolnilo brez umetnih dodatkov, idealno dopolnilo tudi v tem zahtevnem obdobju.

 


Reference:

 

Leffler L, Leffler T, Joller PW. (2000) Vrednosti hemoglobina med nosečnostjo - opazovanje učinka rastlinskega pripravka Bio-Strath® na raven hemoglobina pri nosečnicah. Schweizerische Zschr. GanzheitsMedizin, 12 (6): 327–328.

 

Breymann C. (2015) Anemija in nosečnost zaradi pomanjkanja železa. Semin hematol. 52 (4): 339-47.


Svetovni dan rastlinskih napitkov

Svetovni dan rastlinskih napitkov

Preberite o njegovi zgodovini, spoznajte različne vrste rastlinskih napitkov, ter njihovo uporabo v kuhi.
Zakaj je pomembno zaščititi obraz pred soncem?

Zakaj je pomembno zaščititi obraz pred soncem?

Poznate učinke dolgotrajne izpostavljenosti sonca na vašo kožo?
Mislite, da vas steklo varuje pred njimi?
Vse to in še več (recepta za sijočo polt) v današnjem blogu!
Recikliranje in trajnost - danes pomembnejša kot kadarkoli prej

Recikliranje in trajnost - danes pomembnejša kot kadarkoli prej

V današnjem blogu preberite, kaj se v zvezi s tem dogaja v svetu, zakaj sta recikliranje in trajnost tako pomembna,
katere države so pri tem vodilne in kako jim to uspeva.

Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Za nadaljnjo uporabo spletne strani kliknite "Se strinjam". Nastavitve piškotkov lahko spremenite v vašem spletnem brskalniku, več informacij poiščite tukaj. Se strinjam