Celiakija - kaj zdaj?

31.3.2021.

Celiakija - kaj zdaj?

V kolikor so vam diagnosticirali celiakijo, se vam prehod na brezglutensko prehrano morda zdi nemogoč - ni pa nujno! Tu je pet nasvetov, kako živeti s celiakijo, čez nekaj časa boste ugotovili, da to ni tak problem.
 
1. Sprejmite celiakijo. Kot pri vseh življenjskih spremembah se je treba navaditi tudi na to. Upoštevajte zdravnikova navodila, bodite pozorni na hrano, ki jo jeste in težav ne bi smelo biti.
 
2. Naredite seznam dovoljenih živil. Presenečeni boste, kako dolgo je in kaj vse smete jesti. Natisnite seznam in ga postavite na vidno mesto, in vsakič, ko kupite ali načrtujete obrok, si oglejte seznam in hitro boste dobili idejo, kaj danes kuhati.
 
3. Pazite na "skriti gluten". Kupite novo rezalno desko, cedila in vse ostale pripomočke, da se med pripravo jedi izognete prenosu glutena. Ko kupujete hrano, preberite deklaracije na izdelkih in bodite previdni, kaj zaužijete.
 
4. Načrtujte obroke. Zelo pomembno je da se navadite načrtovati in sami pripravljati vse svoje obroke. Ko enkrat doživite, da ves dan niste nič pojedli, ker možnost nakupa v pekarni ni obstajala, si zagotovo naslednjič prinesite obrok, ki ste si ga pripravili sami.
 
5. Niste sami. Pridružite se združenjem celiakije, ki vam bodo pomagala, spremljajte tedenske recepte na facebook straneh. Facebook skupine za celiakijo so polne koristnih nasvetov. Če imate kakršna koli vprašanja, vam bomo z veseljem pomagali!

4 nasveti kako s prehrano zaščiti kožo pred soncem

4 nasveti kako s prehrano zaščiti kožo pred soncem

Bližamo se poletju, ko je zaščita pred soncem zelo pomembna. Kot skrbimo za svoje telo in tisto, k
Pripravite poletni smuti z nami!

Pripravite poletni smuti z nami!

Poletje je polno barv in raznolikosti tudi, ko govorimo o sadju in zelenjavi. Ob toplejšem vremenu in številnih razpoložljivih živilih, ki nam jih ponuja ta letni čas, smo pripravili izbor treh smutijev, ki vas bodo poleg slastnega okusa tudi ohladili in vam zagotovili vse vitamine in mi
 Prehrana brez glutena poleti

Prehrana brez glutena poleti

Morda drži, da se težko izognemo glutenu v hrani, toda poletje je letni čas, ki dokazuje, da je lahko drugače. Poletje nam ponuja razkošno paleto sezonskih živil, ki jih je priporočljivo uživati tekom obrokov. Preberite si, katero poletno sadje in zelenjava lahko napolnita vaše krožnike

Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Za nadaljnjo uporabo spletne strani kliknite "Se strinjam". Nastavitve piškotkov lahko spremenite v vašem spletnem brskalniku, več informacij poiščite tukaj. Se strinjam