Celiakija - kaj zdaj?

31.3.2021.

Celiakija - kaj zdaj?

V kolikor so vam diagnosticirali celiakijo, se vam prehod na brezglutensko prehrano morda zdi nemogoč - ni pa nujno! Tu je pet nasvetov, kako živeti s celiakijo, čez nekaj časa boste ugotovili, da to ni tak problem.
 
1. Sprejmite celiakijo. Kot pri vseh življenjskih spremembah se je treba navaditi tudi na to. Upoštevajte zdravnikova navodila, bodite pozorni na hrano, ki jo jeste in težav ne bi smelo biti.
 
2. Naredite seznam dovoljenih živil. Presenečeni boste, kako dolgo je in kaj vse smete jesti. Natisnite seznam in ga postavite na vidno mesto, in vsakič, ko kupite ali načrtujete obrok, si oglejte seznam in hitro boste dobili idejo, kaj danes kuhati.
 
3. Pazite na "skriti gluten". Kupite novo rezalno desko, cedila in vse ostale pripomočke, da se med pripravo jedi izognete prenosu glutena. Ko kupujete hrano, preberite deklaracije na izdelkih in bodite previdni, kaj zaužijete.
 
4. Načrtujte obroke. Zelo pomembno je da se navadite načrtovati in sami pripravljati vse svoje obroke. Ko enkrat doživite, da ves dan niste nič pojedli, ker možnost nakupa v pekarni ni obstajala, si zagotovo naslednjič prinesite obrok, ki ste si ga pripravili sami.
 
5. Niste sami. Pridružite se združenjem celiakije, ki vam bodo pomagala, spremljajte tedenske recepte na facebook straneh. Facebook skupine za celiakijo so polne koristnih nasvetov. Če imate kakršna koli vprašanja, vam bomo z veseljem pomagali!

Svetovni dan rastlinskih napitkov

Svetovni dan rastlinskih napitkov

Preberite o njegovi zgodovini, spoznajte različne vrste rastlinskih napitkov, ter njihovo uporabo v kuhi.
Zakaj je pomembno zaščititi obraz pred soncem?

Zakaj je pomembno zaščititi obraz pred soncem?

Poznate učinke dolgotrajne izpostavljenosti sonca na vašo kožo?
Mislite, da vas steklo varuje pred njimi?
Vse to in še več (recepta za sijočo polt) v današnjem blogu!
Recikliranje in trajnost - danes pomembnejša kot kadarkoli prej

Recikliranje in trajnost - danes pomembnejša kot kadarkoli prej

V današnjem blogu preberite, kaj se v zvezi s tem dogaja v svetu, zakaj sta recikliranje in trajnost tako pomembna,
katere države so pri tem vodilne in kako jim to uspeva.

Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Za nadaljnjo uporabo spletne strani kliknite "Se strinjam". Nastavitve piškotkov lahko spremenite v vašem spletnem brskalniku, več informacij poiščite tukaj. Se strinjam